Radovi studenata FLU selektovani za izložbu "Mala grafika"




Radovi studenata FLU selektovani za izložbu "Mala grafika"

 

Studenti master studija Studijskog programa Grafika, Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, koji su konkurisali za učešće na tradicionalnoj regionalnoj izložbi "Mala grafika", u Beogradu, selektovani  su. 

Značaj ove izložbe potvrđuje podatak da galerija "Grafički kolektiv", koja tradicionalno organizuje izložbe grafike, postoji od 1949. godine, i smatra se najprestižnijom galerijom na prostorima bivše Jugoslavije, kada je riječ o grafici.

Tradicija izložbe "Mala grafika" traje od 1991. godine, a na ovogodišnjoj izložbi su se pojavili i autori koji su među najznačajnijim imenima grafike regiona, uz koje su izlagali i studeni Fakulteta likovnih umjetnosti, što nedvosmisleno potvrđuje njihov kvalitet.

Radove su izložili studenti: Željka Pestorić, Sanja Dabović, Anđela Burić, Dragana Petković, Nesla Đokić, uz mentorstvo profesorica Fakulteta likovnih umjetnosti, redovne profesorice Anke Burić i vanredne profesorice Vesne Bošković.  

Na samom otvaranju izložbe "Mala grafika" biće poznati i dobitnici tradicionalne nagrade:  "Mali pečat Grafičkog kolektiva". Nagrađeni grafičar dobija diplomu i otkup tiraža. Organizator svake godine bira članove žirija za dodjelu Malog pečata među istaknutim likovnim umetnicima i likovnim kritičarima. 

 

Svi radovi studenata dostupni su u FOTO albumu: 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Image

Image

Image

 

 

Image

Image

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.