Radovi studentkinja FLU na Majskoj izložbi u Beogradu




Radovi studentkinja FLU na Majskoj izložbi u Beogradu
Studentiknje Master studija Željka Pestorić i Dragana Petković učestvovaće na Majskoj izložbi grafike u Beogradu. Studentkinje će se predstaviti sa po jednom grafikom na ovoj prestižnoj izložbi. 
 
Galerija Grafički kolektiv otvorena je 1952. godine Majskom izložbom grafike. U tom periodu otvorene danas već istorijske izložbe Petra Lubarde, Peđe Milosavljevića, Stojana Aralice i Miće Popovića. 
 
Majska izložba danas predstavlja značajnu manifestaciju na kojoj se svake godine predstavlja grafičko stvaralaštvo umetnika koji su svojim radom vezani za beogradski, odnosno, kulturni prostor uglavnom Srbije i Crne Gore. Ova izložba je pouzdani indikator i mesto promovisanja novih ideja i pojava na savremenoj grafičkoj sceni. 
 
Majska izložba grafike beogradskog grafičkog kruga je traicionalna manifestacija čiji je cilj afirmacija i podsticanje grafičkog stvaralaštva na domaćoj likovnoj sceni. Konkurs je otvoren prije svega za autore koji su vezani ili su bili vezani za beogradski likovni centar a, mogu učestvovati i studenti završnih godina akademija kao i gosti. Cilj ove izložbe je da iz godine u godinu prati i promoviše najnoviju produkciju u mediju grafike. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.