Fakultet likovnih umjetnosti na Internacionalnoj skulptorskoj izložbi Premio Edgardo Mannucci u Italiji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet likovnih umjetnosti učestvuje na Internacionalnoj skulptorskoj izložbi Premio Edgardo Mannucci predstavljajući radove studenata Jelene Pavićević Marković, Ksenije Borozan i Milutina Kasoma pod mentorstvom i u selekciji profesora Željka Reljića, koja se održava od 27.05.2023 do 09.07.2023 u Arćeviji, Italija.

Internacionalna nagrada za skulpturu Edgardo Mannucci kreirana je sa ciljem unaprijeđenja kulture i stvaralaštva mladih umjetnika - vajara, namjenjena studentima italijanskih i inostranih akademija likovnih umjetnosti, kako bi ih stimulisala u razvoju njihove umjetničke karijere.

U ovogodišnjem jubilarnom XXX po redu izdanju, pored italijanskih akademija iz Urbina, Maćerate, Karare, Napulja i Akvile i čast da učestvuju kao internacionalni partneri pripala je Fakultetu likovnih Umjetnosti Cetinje i Akademiji umjetnosti iz Tirane na poziv predsjednika organizacionog komiteta izložbe gospodina Dennisa Luigia Censia i u selekciji kuratora profesora Stefana Papettija.

Svečana dodijela nagrada održala se u Teatro Misa a nakon toga i inauguracija izložbe u Palazzo dei Priori, Arcevia. Stručni žiri, u čijem je radu učestvovao dekan FLU prof. Marko Marković, dodijelio je nagrade i priznanja studentima učesnicima izložbe.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.