Međunarodna likovna izložba "INTERACADEMIA"




Međunarodna likovna izložba "INTERACADEMIA"
 
Na ovogodišnjoj INTERACADEMIJI, uz Akademiju likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, sudjelovat će još osam visokoškolskih likovnih institucija iz četiri države: Akademija likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Akademija likovnih umjetnosti Trebinje, Akademija umjetnosti Banja Luka, Akademija likovnih umjetnosti Zagreb, Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka, Akademija umetnosti Novi Sad, Fakultet likovnih umetnosti Beograd i Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje.
 
Planirano je da se na likovnoj izložbi svojim radovima (po dva rada) predstave po dva umjetnika-nastavnika sa svih navedenih visokoškolskih likovnih institucija. Svečano otvorenje izložbe bit će upriličeno 29. 5. 2019. godine u Galeriji ALU Široki Brijeg s početkom u 20 sati.
 
Izložba će biti preseljena u Mostar, u Galeriju kraljice Katarine u HD HS Kosača od 13. 9. do 23. 9. 2019. godine.
 
Projekt INTERACADEMIA pokrenut je 2015. godine s opštim ciljem profilisanja, promovisanja i jačanja produkcijskih i razvojnih kapaciteta likovne akademske zajednice Bosne i Hercegovine i susjednih država te poboljšavanja odnosa za kulturni razvoj i međunarodnu kulturnu saradnju.
 
Predstavnici Fakulteta likovnih umjetnosti su doc mr Marko Marković, prodekan za međunarodnu saradnju i mr Zdravko Delibašić, prodekan za nastavu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.