Idejno rješenje studentkinje Ane Mitrović odabrano za znak Udruženja konzervatora i restauratora Crne Gore




Idejno rješenje studentkinje Ane Mitrović odabrano za znak Udruženja konzervatora i restauratora Crne Gore

Udruženje konzervatora i restauratora Crne Gore raspisalo je krajem prošle godine interni konkurs za izradu idejnog rješenja vizuelnog identiteta. Tim povodom, u okviru saradnje Udruženja konzervatora i restauratora Crne Gore i Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, održano je predavanje tokom kojeg je studentima približena djelatnost i aktivnost Udruženja. Predavanje je održala prof. mr Nataša Đurović, članica Savjeta Udruženja, koja je i inicirala ovu saradnju. Pravo učešća imali su svi studeneti FLU Cetinje. Na konkurs je pristiglo 9 elaborata, koje su studenti pod mentorstvom prof. mr Ane Matić i saradnicima mr. Adelom Zejnilović i mr. Zdravkom Delibašićem realizovali kao dio redovnih zadataka na predmetuu Grafičke komunikacije.

Žiri koji su činili članovi Savjeta Udruženja konzervatora i restauratora Crne Gore jednoglasno je odabrao znak Ane Mitrović, studentkinje 3. godine Studijskog programa Grafički dizajn Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje. Procijenjeno je da su sva pristigla rješenja veoma kvalitetna, te je žiri donio odluku da pohvali još dva idjena rješenja: znak Anđele Mrvošević, studentkinje 3. godine SP Grafički dizajn, kao i znak Une Đuranović, studentkinje 2. godine SP Grafički dizajn.

Dodjeli nagrada koja je upriličena na Fakultetu, prisustvovali su Bobo Jovićević – predsjednik Savjeta Udruženja, mr Magdalena Radunović – sekretar, prof. mr Nataša – član, kao i profesori, saradnici i studenti koji su učestvovali u ovom projektu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.