Posjeta Akademiji umjetnosti Vilnius u Litvaniji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Protekle nedjelje mr Zdravko Delibašić, prodekan za nastavu, boravio je u Litvaniji kako bi se upoznao sa planom i programom Akademije umjetnosti u Vilniusu sa kojom Fakultet likovnih umjetnosti ostvaruje saradnju u okviru ERASMUS+ mobilnosti.

Tokom posjete, mr Zdravko Delibašić se sastao sa predstavnicima Akademije umjetnosti Vilnius, prof Živile Jasutyte sa Studijskog program Slikarstvo sa kojom je razmijenio informacije o daljoj mobilnosti studenata i najavio buduću saradnju u okviru umjetničkih projekata-izložbi. Prodekan Delibašić se tokom ove posjete, sastao i sa predstavnicom Studijskog programa Grafički dizajn prof Ašurom Lisauskienom, sa kojom je takođe dogovorena buduća saradnja između katedre Grafičkog dizajna i međunarodnog FLUID dizajn foruma koji se već osmu godinu održava u Crnoj Gori kroz nastavne aktivnosti FLU-a. 

Važno je naglasti da je u Vilnusu u ponedeljak 14.10. 2019. godine, u Galeriji "AKADEMIJA" otvorena izložba profesora sa ove dvije institucije, što je ujedno i prva saradnja kroz umjetničke projekte Litvanije i Crne Gore. 

Izložbu pod nazivom "Nuo juoda iki balta" (Crno i bijelo), otvorili su mr Zdravko Delibašić i prof Živile Jasutyte koja je ujedno i kustos izložbe. 

Na izložbi su se predstavili sledeći profesori:

FLU: Marko Marković, Vesna Bošković, Draško Dragaš, Suzana Pajović, Vladimir Đuranović, Milena Jovićević, Željko Reljič, Marija Kapisoda, Zdravko Delibašić, Ivana Radovanović, Maja Šofranac i Jovo Petričević.

VAA: Ieva Skauronė, Giedrė Lilienė, Živilė Jasutytė, Algimantas Kensminas, Gintaras Palemonas Janonis, Vygintas Orlovas, Marija Marcelionytė-Paliukė, Linas Blažiūnas, Vidas Poškus, Česlovas Lukenskas, Žydrūnas Mirinavičius i Aušra Vaitkūnienė.

 

FLU / VDA 2019




Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.