Upis na SPECIJALISTIČKE studije




Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je Konkurs za upis na specijalističke studije za studijsku 2020/21.godinu, kojim je otvoreno 2.299mjesta na 19 fakulteta, odnosno 81 studijski  program.

Prijave na konkurs se predaju studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra 2020. godine.

Kandidati podnose prijavu za upis, original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama).

Pravo prijave imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom.  Stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.

Upis na specijalističke studije bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koji je dostupan na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

Upis kandidata izvršiće se zaključno sa 5. oktobrom 2020. godine.

 

6. FAKULTET LIKOVNIH UMJETNOSTI  

                   10 

 Slikarstvo  

3

 Vajarstvo  

2

 Grafika  

2

 Grafički dizajn  

3

 

Radi implementacije principa afirmativne akcije ukupan broj mjesta za svaki studijski program povećava se za 1 %.

Pravo prijave na konkurs za upis na specijalističke studije imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom.

Stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.

Upis se vrši na konkurentskoj osnovi u skladu sa prosječnom ocjenom ostvarenom na osnovnim studijama, nakon sprovedenog postupka rangiranja. Kandidati  sa istom prosječnom ocjenom imaju pravo upisa pod jednakim uslovima.

Kandidat za upis dužan je podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova.

Prijave na konkurs se predaju studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra 2020. godine.

Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama).

Upis kandidata izvršiće se zaključno sa 05. oktobrom 2020. godine.

Upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama.

Pravila su objavljena na internet stranici Univerziteta  Crne Gore: www.ucg.ac.me.

Specijalističke studije se organizuju isključivo kao samofinansirajuće.

Visina naknade za studiranje na specijalističkim studijama je utvrđena odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore br. 02-213/2  od 17.09.2020. godine.

Visina školarine za Specijalističke studije na Fakultetu likovnih umjetnosti iznosi 1000 eura po godini (500 eura po semestru).




Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.