Poziv na predavanja "Moja karijera u informacionoj bezbjednosti"
Ulysseus Inovacioni Hab za sajber bezbjednost Univerziteta Crne Gore organizuje predavanja pod nazivom „Moja karijera u sajber bezbjednosti“. Vaše učešće je potrebno da potvrdite na linku za prijavu. Agendu događaja, možete naći u prilogu.

Predavanja su dominantno namijenjena studentima koji žele da grade karijeru u sajber bezbijednosti i otkriju pojedinosti sa kojima se svakodnavno suočavaju profesionalci iz ove oblasti. Cilj predavanja je da studenti steknu bolji uvid u mnoštvo mogućnosti i bogatstvo karijernih puteva koji se nudi i otvara u oblasti sajber bezbjednosti, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Tim povodom, stručnjaci iz date oblasti će na osnovu svog bogatog iskustva govoriti o raznim zanimljivim i izazovnim slučajevima sa kojima su se susretali.

Predavanja će održati: g. Radosav Puzović, dugogodišnji sistem inženjer; g. Branko Džakula, stručnjak za informacionu bezbjednost; g. Zlatko Stjepović stručnjak iz oblasti IT infrastrukture; g. Krenar Kepuska, predavač iz oblasti sajber bezbjednosti na Univerzitetu A.U.K. (RIT Kosovo – Univerzitet u Prištini).

Mjesto: Plava sala, Rektorat Univerziteta Crne Gore

Vrijeme: 31. Maj u 15:00h

 

*****

U toku predavanja biće otvoren i program Cyber Challenge Lab koji je koncipiran tako da studenti imaju priliku, u manjim timovima, da rješavaju problemske zadatke iz oblasti sajber bezbjednosti. Svi formirani timovi dobiće po mentora sa Univerziteta Crne Gore i iz neke od kompanija koje će učestvovati u realizaciji ovog programa.

Plan događaja je da se u drugoj nedelji juna organizuje početna radionica gdje bi bili zvanično formirani timovi, dodijeljeni mentori i predstavljeni projektni zadaci. Na osnovu sopstvenih interesovanja, učesnici programa će biti u prilici da odaberu temu, odnosno zadatak, na kome žele da rade. Najbolji timovi će biti nagrađeni, a sam izbor najboljih rješenja i dodijela nagrada, biće realizovana u septembru.

Svi detalji realizacije programa biće detaljno prezentovani na samoj radionici.

*****Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.