Stručne posjete studenata Arhitektonskog fakulteta u okviru nastave




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U poslednje dvije sedmice, u maju, organizovane su stručne posjete u okviru predmeta Arhitektonsko projektovanje 6 (IV godina) koji vode prof. dr Rifat Alihodžić i prof. dr Slavica Stamatović Vučković. U pratnji profesora i saradnika u nastavi studenti su obišli zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP-a) i Sportskog centra “Morača” u Podgorici.

Uz stručno vođenje inženjera Radeta Lazarevića iz CNP-a studenti su imali prilike da se i praktično upoznaju sa različitim problematikama prostorne organizacije pozorišta, scenskom tehnikom, akustikom prostora, materijalizacijom, itd. Obilaskom zgrada sportskog centra i bazena, uz stručno vođenje inženjera Gorana Vujovića, studenti su se praktično upoznali i sa funkcionalnim zahtjevima objekata ove namjene, kao i specifičnostima vezanim za sprovođenje FIBA standarda u pogledu prostorne organizacije, materijalizacije, zona za različite korisničke grupe (gledaoci, novinari, VIP), itd.

Zbog epidemiološke situacije tokom semestra, stručne posjete se nisu mogle obaviti predviđenim terminima pa su pomjerene za kraj ljetnjeg semestra, kada su sprovedene uz poštovanje svih potrebnih epidemioloških mjera. Profesori i asistenti na predmetu Arhitektonsko projektovanje 6 ovom prilikom iskazuju zahvalnost pomenutim institucijama na, sada već, dugogodišnjoj uspješnoj saradnji u okviru ovog predmeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.