Paviljon za interakciju danas dobio „krovna jedra“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Paviljon za interakciju,  projekat studenata treće godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji je juče svečano otvoren povodom Dana fakulteta, danas je dobio svoja „krovna jedra“.

Dekanica Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana Perović je objasnila da je u osnovi koncepta ovog paviljona trougaoni strukturni element  koji ima mogućnost multipliciranja, i umnožava se u zavisnosti od broja multiplikovanih geometrijskih elemenata, čime je moguće stvarati strukture u prostoru različite veličine i forme. "Sad je sa krovnim platnima postignut cjelovit vizuelni utisak", dodala je ona.

Paviljon je realizacija projekata studenata III godine, u čijem timu su Anđela Bubanja, Marija Lazović, Jana Dragaš i Jovo Čeprnić, u okviru  predmeta  Urbanističko projektovanje 2, koji vodi dekan prof.dr Svetlana Perović uz podršku gostujućeg predavača u dijelu praktične nastave, prof.dr Milene Stavrić sa Tehničkog univerziteta u Grazu i sa saradnicama MSc Sanjom Savić, MSc Nevenom Mašanović i MSc Slađanom Lazarević.

Ovaj projekat su finansijski podržali Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma, Glavni grad, Studio K, UNDP, izvođač radova ANNI Engineering, Rektorat UCG. 

 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1230&objava_id=123026 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.