Novi paviljon za interakciju CANOPEE u funkciji učionice




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nastava na III godini Arhitektonskog fakulteta u studijskoj 2021/22. godini, počela je uvodnim predavanjem iz predmeta Konstruktivni sistemi 2. Studenti V semestra i prof.dr Biljana Šćepanović su prvi čas održali u novoizgrađenom paviljonu za interakciju CANOPEE, izvedenom po projektu studenata koji su ovaj predmet slušali u prethodnoj studijskoj godini.

"Veoma je fino što smo u kampusu UCG dobili ovako interesantan multifunkcionalan objekat, koji možemo koristiti i kao učionicu. Studenti koji su projektovali CANOPEE sigurno su ponosni što se već u prvim danima njegovog postojanja utrkujemo kako da ga što više i što raznovrsnije koristimo. Studentima koji su ga danas koristili - počev od brucoša, na svečanom prijemu upriličenom na ovom mjestu, preko studenata V semestra koji su svoju III godinu studija počeli upravo ovdje, na mom času, do studenata čiji su radovi danas krasili ovaj paviljon i njegovu okolinu - CANOPEE prenosi značajnu poruku: oni su ti koji kreiraju svoj i naš prostor, već od studentskih dana; njihovi radovi ne ostaju samo na papiru/računaru, već postaju stvarnost i zato vrijedi učiti, truditi se, zalagati, stvarati, posvetiti se i biti predan svom poslu." kaže prof. Šćepanović.

Svjesni mogućih rizika nastave u zatvorenoj učionici u doba pandemije, kao i izvjesnih nedostataka online nastave, studenti i prof. Šćepanović su se dogovorili da i naredne sedmice časove održe u paviljonu CANOPEE, ukoliko vremenske prilike to dozvole.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.