Prof. dr Ilija Lalošević gostovao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Ilija Lalošević, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gostovao je u toku protekle sedmice na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Prof. Lalošević je 12.04. 2022. g. sa početkom u 9 sati održao predavanje: "Sistem utvrđenja Boke Kotorske mletačkog perioda - istraživanje, zaštita i revitalizacija", u okviru predmeta Graditeljsko nasljeđe, obnova i zaštita II, predmetni nastavnik doc. dr. Mirjana Sladić. Predavanju su  prisustvovali profesori i studenti Departmana za arhitekturu i urbanizam FTN.

Istog dana, sa početkom u 19 sati u zgradi Departmana za građevinarstvo i geodeziju FTN prof. Lalošević je održao otvoreno predavanje: "Karakteristike istorijskih građevina u seizmičkim zonama - primjer Boke Kotorske". Predavanje je organizovala prof. dr. Mirjana Laban, a prisustvovali su mu studenti Upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara i drugi studenti i profesori Departmana za građevinarstvo FTN.

Dana 13.04. 2022. g. prof. Lalošević je učestvovao na vježbama u okviru predmeta Graditeljsko nasljeđe, obnova i zaštita II, na IV godini studija, predmetni nastavnik doc. dr. Mirjana Sladić.

Dana 14. 04.2022. g. prof. Lalošević je zajedno sa sa ekspertima Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture izvršio terenski obilazak srednjovjekovne tvrđave Bač i manastira Bođani, gdje su u toku konzervatorsko-restauratorski radovi.

U toku ove posjete prof. Lalošević je imao sastanke sa Dekanom Fakulteta tehničkih nauka prof. dr. Srđanom Kolakovićem,  profesorima Fakulteta  tehničkih nauka, Akademije likovnih umjetnosti i ekspertima Pokrajinskog zavoda, na kojima su razmatrane mogućnosti saradnje u nastavi, na naučno-istraživačkim i konzervatorsko - restauratorskim projektima.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.