Međunarodna arhitektonska izložba za Nagradu Piranesi 2021 i izložba studentskih projekata




Međunarodna arhitektonska izložba za Nagradu Piranesi 2021 i izložba studentskih projekata

Strukovna komora arhitekata (IKCG), zajedno sa Arhitektonskim fakultetom UCG i Glavnim gradom Podgorica, u saradnji sa organizacijom međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (PDA), organizuje Međunarodnu arhitektonsku izložbu za Nagradu Piranesi 2021, koja će biti otvorena u ponedjeljak 26. septembar 2022. godine u 19:00h, u Kuslevovoj kući, gdje će biti prikazani projekti arhitektonskih realizacije, dok će studentski projekti istog dana biti izloženi u holu zgrade Rektorata UCG.

Nagrada Piranesi dodeljuje se od 1989. godine, u okviru Piranskih dana arhitekture (PDA), a Crna Gora je po prvi put učestvovala 2021. godine. Nacionalna selektorka za Crnu Goru je prof. dr Slavica Stamatović Vučković, a selektori za studentsku kategoriju su doc. dr Marija Bojović i MSc Marija Ćaćić, sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici.

 Ispred Strukovne komore arhitekata (IKCG), organizatorka izložbe i medijatorka događaja je arh. Milena Latković.

Na izložbi će biti prikazani projekti 47 arhitektonskih realizacija i 34 studentska rada, koje su nominovali nacionalni i studentski selektori iz 11 evropskih država (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Makedonija, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Crna Gora), a koji su realizovani u poslednje dvije godine.

Na izložbi arhitektonskih realizacija, u Kuslevovoj kući biće izloženo 5 realizacija iz Crne Gore, dok će na izložbi studentskih radova, u holu zgrade Rektorata, biti izložena dva nominovana projekta studenata sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici: Ksenije Rakočević, Sare Petrović i Nađe Milaš (Potentials of railway infrastructure in function of cultural tourism development in Montenegro) i Sare Stojkanović (Conceptual design of Childrens Theatre: Generative architecture; Podgorica).

Izložba u Kuslevovoj kući će biti otvorena do 7. oktobra 2022. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.