Upriličen prijem nove generacije studenata Arhitektonskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Novu generaciju studenata Arhitektonskog fakulteta dočekali su dekanka Fakulteta, prof.dr Svetlana Perović, prodekanka za međunarodnu saradnju, prof.dr Slavica Stamatović Vučković, prodekan za nauku, doc.dr Vladimir Bojković, predmetni nastavnici, saradnici, administracija, te predstavnik studenata Tripko Janjić

Dekanka Fakulteta je poželjela dobrodošlicu brucošima na Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.  U svom obraćanju je istakla: 

"Ovaj privilegovani trenutak, kada postajete dio akademske arhitektonske zajednice vjerujemo da će za vas biti motivacija, da krenete u kontinuirano istrazivanje svijeta arhitekture. Već od samog pocetka očekuje se vaš doprinos, kroz usvajanje znanja od strane profesora i saradnika, do oblikovanja i prezentovanja sopstvenih ideja i koncepata, kreativnosti i odgovornosti u zadacima koji vas očekuju.  Članovi osoblja Arhitektonskog fakulteta, iako ne tako brojčano snažni,  spremni su da daju  odgovore na vaše zahtjeve. Ovaj naš prvi susret treba da ozvaniči našu ravnopravnost,  našu obavezu i kolektivnu odgovornost da zajednički unapređujemo akademski ambijent, za bolji svijet, pred svim izazovima koji nas očekuju.

Ustupite prednost povezivanju, interakciji nasuprot poređenju i autonomnoj dominaciji. Integrišite svoje licne  misli, ideje, kreativnost, u mrežu znanja u akademskoj instituciji najvišeg ranga i izvan nje. Jer, obrazovanje se ne završava u trenutku napuštanja učionice, odnosno arhitektura se misli, dešava, živi, na svakom mjestu, u svakom trenutku.

Proživjećemo mnogo toga zajedno, iskoristite maksimalno petogodisnji period u svakodnevnom sopstvenom oblikovanju profesionalnog identiteta i transformisanju ličnosti usmjeravajuće se, prije svega, na kolektivnu svijest i odgovornost.

Profesori i saradnici, administrativno i stručno osoblje, studenti , pomoći će vam u svakom trenutku, ali odgovornost i posvećenost su važan preduslov za uspjeh u ostvarivanju cilja.

 Ocekujemo da nakon petogodišnjeg  iskustva dostignete pune kompetencije  za učešće u unapređenju naših prostornih determinantni i vrijednosti, u stvaranju boljeg društvenog i kulturnog konteksta za život. Želim vam mnogo uspjeha u petogodišnjoj avanturi, uz želju da ovaj period iskoristite  produktivno, da steknete diplomu master arhitekture i ujedno studentski život učinite sadržajnim.

Nadamo se da je izazovno vrijeme pandemije iza nas i da ćemo se družiti i učiti dominantno kroz kolektivni, neposredni dijalog. Nadamo se da će uskoro biti ozvaničen nastavak izgradnje zgrade Arhitektonskog fakulteta i da ćemo proširiti prostorne kapacitete, na koje čekamo više od deceniju i po.

Hvala vam sto ste izabrali Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore i  dobrodošli u zajednicu odabranih."

Brucoši su, zatim, nakon uručenja indeksa od strane dekanke Perović, posjetili  studentsku izložbu u sklopu međunarodne nagrade Piranesi 2021, u pratnji prodekanke Stamatović Vučković i saradnika, a  koja je postavljena u holu zgrade rektorata Univerziteta Crne Gore. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.