Predavanje prof. dr Slavice Stamatović Vučković o životu Olgivane Lojd Rajt




Predavanje prof. dr Slavice Stamatović Vučković o životu Olgivane Lojd Rajt

Povodom obilježavanja Mjeseca ženske istorije, u organizaciji Američkog ugla (American corner), prodekanica za međunarodnu saradnju i van. prof. dr Slavica Stamatović Vučković govoriće o Olgi (Ivanovoj) Lazović, unuci Marka Miljanova - hrabroj i neobičnoj ženi koja se već od svoje devete godine našla daleko od rodne Crne Gore. U potrazi za najdubljim slojevima ljudskog bića u Institutu za harmonični razvoj čovjeka duhovnog učitelja i mistika G.I. Gurđijeva, prešla je dug put preko Rusije, Turske, Francuske, prije nego je 1924. godine u Čikagu upoznala čuvenog američkog arhitektu Frank Lloyd Wright-a, sa kojim će kao gospođa Wright osnovati Taliesin Fellowship (1932) i fondaciju Frank Lloyd Wright (1940) i tako zaplesati svoj “kosmički ples” sa arhitekturom.

Predavanje ce se održati u Multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović u Podgorici, u utorak 28. marta 2023. godine sa početkom u 19 časova.


Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete, molimo Vas da se registrujete na: https://rb.gy/fda883, zbog rezervacije mjesta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.