Internacionalna PIRANESI nagrada 2023 za arhitektonsko ostvarenje i studentski projekat




Internacionalna PIRANESI nagrada 2023 za arhitektonsko ostvarenje i studentski projekat

Nagrada Piranesi (Piranesi Award) dodjeljuje se za najbolje arhitektonsko ostvarenje u posljednje dvije godine, u regiji Centralne Evrope. Svaka od 11 pozvanih zemalja - Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Slovačka, Slovenija i Srbija – biće predstavljene sa po maksimalno 5 (pet) nacionalnih arhitektonskih realizacija. Ovo je treća godina učešća Crne Gore na ovom značajnom internacionalnom događaju.

Nacionalna selektorka za Crnu Goru je prof. dr Slavica Stamatović Vučković.

Dokumentacija koju treba dostaviti je zadata propozicijama konkursa i detaljnije informacije se mogu naći na sajtu www.pida.si/call. Materijal je potrebno poslati na email slavicasv@ucg.ac.me, do 18.10.2023. godine. Informacija o selektovanim projektima će biti javno objavljena i poslata organizatoru do 25.10.2023. godine Moguće je prijaviti realizacije iz: 2021, 2022, 2023. godine. Učešće mogu uzeti sve arhitekte registrovane u Crnoj Gori, sa realizacijama na teritoriji Crne Gore ili vani. Prošlogodišnje realizacije koje su poslate na poziv, a nisu odabrane, biće ponovo razmatrane i ove godine ukoliko su realizovane u traženom periodu.

PIRANESI nagrada kategoriju studentskog projekta (Piranesi Student Honorable Mention) je nagrada koja se dodjeljuje za najbolji studentski projekat, izrađen u poslednje dvije godine. Po 2 studentska rada sa 19 evropskih fakulteta biće nominovana za izlaganje na Međunarodnoj arhitektonskoj izložbi Piranesi 2023 i takmičiće se za ovu prestižnu nagradu.

Selektorke studentskih radova za Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore su doc.dr Marija Bojović i dr Marija Milikić.

Pozivaju se studenti Arhitektonskog fakulteta da prijave svoje radove prema uputstvima koja su data u raspisu konkursa na www.pida.si/call. Radove je potrebno poslati na e-mail adrese selektorki: marijabojovic.office@gmail.com i/ili cacic.marija@yahoo.com, do 18.10.2023. godine.

Odabrani radovi će biti predstavljeni na izložbi u okviru Piranskih dana arhitekture 2023 (Piran Days of Architecture 2023), koja će biti otvorena od 25.11.2023. godine do 30.12.2023. godine u Piranu (Slovenija), prema detaljima koji će autori dobiti od strane organizatora, neposredno nakon selekcije. Proglašenje nagrada biće upriličeno u okviru Međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (Piran Days of Architecture Conference) 25.11.2023. godine, koja ove godine pod nazivom CONTEXT. CONCEPT. CONSENSUS, slavi 40 godina postojanja.

Više informacija se može pronaći u dokumentima u prilogu, kao i na sajtu www.pida.si.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.