Potpisan Memorandum o saradnji između Arhitektonskog fakulteta i Glavnog grada




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekanka Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana Perović i gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac potpisale su  Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja i razmjena znanja u oblasti urbanog planiranja i arhitektue.  

Gradočalenica je iskazala zahvalnost i zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, te istakla da će se nova gradska uprava u svakom smislu zalagati da apsolutno svi radumo u interesu razvoja grada. Injac je posebno naglasila da će Glavni grad biti podrška svim mladim ljudima, studentima, koji imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju grada kada je ova tema u pitanju. 

Gradonačelnica je iskoristila priliku da se zahvali i kolegama iz Službe glavnog gradskog arhitekte, koji su na pravi način ojačali rad službe i konstatno rade na tome da povećaju njenu funkcionalnost.

Uz zahvalnost na otvorenosti za saradnju prof. dr Svetlana Perović, dekanka Arhitektonskog fakulteta, istakla je da je potpisivanjem Memoranduma napravljen važan korak ka realizaciji zajedničkih projekata, a saradnja sa Glavnim gradom veoma bitna. Perović je dodala da će student već od sledećeg smestra raditi idejna rješenja za određene mikro lokacije u Podgorici. 

Memorandumom o saradnji koji je danas potpisan uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti razvoju urbanog planiranja, zaštiti kulturnog i prirodnog nasljeđa te promociji kvalitetnog urbanog okruženja.

 

Izvor: Glavni grad Podgorica



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.