Na Arhitektonskom fakultetu realizovano predavanje kroz formiranu virtuelnu učionicu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U skladu sa Naredbom Vlade Crne Gore i Preporukama Univerziteta Crne Gore, započeta je realizacija nastave na Arhitektonskom fakultetu  kroz online komunikaciju.

Između ostalog, uspješno je realizovano i prvo online predavanje po principu angažovanja "virtuelne učionice", na predmetu Urbanističko projektovanje 2.

Predavanje je vodila doc.dr Svetlana Perović, uz prisustvo saradnica u nastavi:  mr Nevene  Mašanović, mr Marije Ćaćić, mr Slađane Lazarević i Bojane Raspopović, kao i neočekivano   punu prisutnost i podršku studenata i pored činjenice da se  nalaze trenutno u različitim gradovima Crne Gore.

S obzirom na prvo iskustvo, impresije studenata  su pozitivne i  zaključak je da, kroz aktivaciju digitalne učionice, koja omogućava interaktivno angažovanje svih učesnika, možemo   u potpunosti  realizovati  nastavu na predmetima i uspješno završiti studijsku godinu bez većih prolongiranja.

Na osnovu prethodnog iskustva, sugerišemo svim profesorima fakulteta da uspostave dinamičnu komunikaciju sa studentima, jer interaktivna komunikacija, osim osnovne, edukativne, ima dodatnu pedagošku snagu,  naročito u aktuelnim okolnostima kada su neophodni dodatni, nestandardni,  mehanizmi za  motivaciju studenata i efikasno prilagođavanje "učenju na daljinu".

Hvala svima, a naročito studentima na saradnji!

Prodekanka za nastavu, 

doc.dr Svetlana Perović

Prethodne najave:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1230/objava/65580-u-periodu-prekida-redovne-nastave-arhitektonski-fakultet-ce-sprovoditi-nastavne-aktivnosti-online

https://makanje.me/clanak/1287



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.