Arhitektonski fakultet, 12.11.2020

Odobren naučnoistraživački projekat Arhitektonskog fakulteta u okviru programa Crna Gora - Austrija za period 2021 - 2022.Na Konkursu za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Vlade Crne Gore i Republike Austrije, a koji su raspisali Ministarstvo nauke Crne Gore i Agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanje Republike Austrije, odobren je za finansiranje naučnoistaživački projekat Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Univerziteta Crne Gore. 

Nakon završene evaluacije obje strane, te u skladu sa utvrđenim uslovima i prioritetima Konkursa, mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Austrije, odobrila je projekatAustrougarska utvrđenja u Crnoj Gori - bivša Pomorska baza Kotor“ ("Monarchical Fortifications in Montenegro – the Former Naval Base of Cattaro").

Projekat predstavlja interdisciplinarno istraživanje iz oblasti arhitekture, istorije i nauke o materijalima. Partnerske organizacije iz Austrije su Austrijska akademija nauka i Austrijski institut za arheologiju. Budući da je Arhitektonski fakultet u Podgorici veoma mlad, saradnja uključenih institucija daje mogućnost da se naglasi važnost ovog znanja i podijele najsavremenije metode i tehnike sa članovima crnogorskog i austrijskog tima.

Učesnici projekta sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici UCG su prof. dr Ilija Lalošević i saradnica u nastavi, doktorand Slađana Lazarević, dipl.ing.arh.

Planirani datum početka realizacije projekta je 01. januar 2021. godine, dok je datum završetka projekta 31. decembar 2022. godine.

U slučaju da zdravstvena situacija vezana za pandemiju COVID-19 ne bude dozvoljavala da projekat počne sa implementacijom 01. januara 2021. godine, produženje roka za implementaciju projekta regulisaće se aneksom.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-odobren-naucnoistrazivacki-projekat-arhitektonskog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/odobren-naucnoistrazivacki-projekat-arhitektonskog-fakulteta-u-okviru-programa-cg

 

 

Broj posjeta : 234