Univerzitet Crne Gore raspisaće konkurs u četvrtak – 27. juna
Univerzitet Crne Gore raspisaće u četvrtak 27. juna, konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu. O tome je odlučeno danas na održanoj sjednici Upravnog odbora UCG. 

Konkurs kojim će biti ukupno predviđeno 3.186 mjesta biće objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.

U tekstu konkursa biće opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 28. i 29. juna do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u studentskoj službi, od 8 do 14 časova.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 1. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se od 2. do 3. jula 2024. godine prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 06.07.2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Univerzitet Crne Gore obavještava buduće studente da je unaprijeđen i postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore kao posljednjeg koraka elektronskog upisa na Univerzitet Crne Gore.Usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

Ostali detalji biće istaknuti u tekstu konkursa: 

Korisni linkovi za više informacija: 

·         Studentski informator

·         Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

·         Unaprijeđen postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.