Besplatna onlajn predavanja za prijemne ispite na Muzičkoj akademiji 15. i 23. juna




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Besplatna onlajn predavanja za prijemne ispite na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore na Cetinju, u susret upisu nove generacije u studijsku 2021/22. godinu,  za sve predmete od značaja, održaće se 15. i 23. juna, 2021. godine.

ImageProdekanica za nastavu na Muzičkoj akademiji UCG Tatjana Krkeljić navodi da će zainteresovani kandidati i kandidatkinje,  u neposrednoj komunikaciji sa predavačima imati priliku da se upoznaju sa očekivanjima, standardima i iskustvima iz prethodnih godina.

„Da bi upisali neki od dva postojeća modula, Izvođačke umjetnosti i Opšta muzička pedagogija, studenti sem uspjeha iz srednje škole treba da polažu i prijemni ispit kako bi se  provjerile individualne sposobnosti za izvođaštvo, tj. provjerila teoretska i praktična znanja i sposobnosti. Svi kandidati polažu test iz Teorije muzike koji je i eliminatoran. Za Izvođačke umjetnosti polaže se dalje prijemni ispit iz Instrumenta, poznavanja Muzičkih oblika i Solfeđa. Na modulu za Opštu muzičku pedagogiju prijemni ispit se sastoji iz četiri dijela: Harmonija, Muzički oblici, Solfeđo i Klavir“ , navodi Krkeljić.

Kandidati zainteresovani za predavanja mogu se obratiti mejlom na ma@ucg.ac.me sa naznakom „za prijemne ispite“ kako bi im se dodijelio zoom link. Predavanja su iz predmeta Solfeđo, Teorija muzike, Muzički oblici i Harmonija.

Prodekanica Krkeljić je dodala da se pripremne konsultacije sa profesorima instrumenta organizuju na Akademiji ili slanjem snimaka za kandidate van Crne Gore, te da za dodjelu termina i kontakt mejl profesora instrumenta kandidati se mogu obratiti na mejl ma@ucg.ac.me sa naznakom „za prijemne ispite - instrument“.

Pravo upisa imaju kandidati koji su završili srednju muzičku školu, licenciranu srednju vjersku školu ili gimnaziju, ali izuzetno, na Akademiju se može  upisati i  kandidat bez završene srednje škole, ukoliko položi prijemni ispit.

Upis je definisan i Pravilnikom o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu osnovnih akademskih studija Univerziteta Crne Gore. Za sva dodatna pitanja kandidati se mogu obratiti mejlom na ma@ucg.ac.me prodekanu za nastavu i studentskoj službi.

Korisni linkovi za informacije o upisu:

 „Dobrodošli na Muzičku akademiju - Prijemni ispiti“

Instagram stranica

Facebook stranica

Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore

Informator

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/besplatna-onlajn-predavanja-za-prijemne-ispite-na-muzickoj-akademiji-

https://www.in4s.net/besplatna-onlajn-predavanja-za-prijemne-ispite-na-muzickoj-akademiji-15-i-23-juna/

https://mnemagazin.me/2021/06/11/ucg-besplatna-onlajn-predavanja-za-prijemne-ispite-na-muzickoj-akademiji-15-i-23-juna/

https://gradski.me/2021/06/11/besplatna-onlajn-predavanja-za-prijemne-ispite-na-muzickoj-akademiji-15-i-23-juna/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.