Premijera muzičkog videa - crnogorski gitarski duo izvodi Preludij iz Engleske




Premijera muzičkog videa  - crnogorski gitarski duo izvodi Preludij iz Engleske

Renomirana izdavačka kuća NAXOS, u sljedećih nekoliko mjeseci, objaviće premijerno video snimke kolekcije šest engleskih svita Johana Sebastiana Baha (pisanih za čembalo) koju su tranksribovali i snimili crnogorski gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović.

Projekat je započet 2015. godine, kada je Naxos izdao prvi od dva CD-a sa audio snimcima pomenutih svita, a nastavljen sa drugim CD-om koji je izdat 2018. godine. Oba izdanja su naišla na odličan prijem kod publike i kritike (Gramophone, Sounboard, American record guide i dr).

U subotu, 2. jula, emitovan je prvi od 36 video spotova, koji će se premijerno strimovati svake subote na kanalima Naxos-a. Režiju potpisuje francuska umjetnica Emili Fend. Materijal je sniman u crkvi Hohnekirche, u njemačkom gradu Zostu, u produkciji agencije Musik.Im.Blick.

 

Izvod iz kritike:

WGBH je komentarisao da "Crnogorski gitaristički duo prevodi Bachovo majstorstvo obuhvata nekoliko muzičkih stilova unutar jednog djela kroz novu, osvježavajuću instrumentalnu teksturu."

Guitare Classique dodaje: “Danijel Cerović i Goran Krivokapić sjajno su prihvatili izazov ovog ambicioznog projekta s kvalitetnim aranžmanima u kojima gitare harmonično vrše konverzaciju.”

[1] https://www.youtube.com/attribution_link?a=xGq-QQx31uAUg7gM&u=/

[2] https://www.youtube.com/attribution_link?a=xGq-QQx31uAUg7gM&u=/channel/UCQx-u4WydCaw3uKDtZA5UQA%3Ffeature%3Dhttp://www.youtube.com/channel/UCQx-u4WydCaw3uKDtZA5UQA%253Ffeature%253Dem-lsp

[3] https://www.youtube.com/attribution_link?a=xGq-QQx31uAUg7gM&u=/watch%3Fv%3D6UDcf5MZ2yM%26feature%3Dem-lsp

[4] https://www.youtube.com/attribution_link?a=xGq-QQx31uAUg7gM&u=/youtube



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.