Profesor Begić nastupa kao solista na koncertima u Argentini




Profesor Begić nastupa kao solista na koncertima u Argentini

Profesor Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore Miran Begić nastupaće, tokom juna, kao solista na koncertima u Argentini.

Prvi nastup će biti u pokrajini Ćako, 15. juna, u gradu Rezistencija, gdje će profesor Begić nastupati zajedno sa Simfonijskim orkestrom Ćako kojem je ovo četvrti koncert u sezoni.

Drugi nastup je 21. juna, u  Buenos Airesu, u sali Kulturnog centra Kiršner, sa Simfonijskim orkestrom Univerziteta umjetnosti Buenos Aires, dok je treći u  Kordobi, 27. juna, u sali „Amerika“.

Pored violinskog koncerta Volfgang Amadeus Mocarta i djela Petra Ilića Čajkovskog, profesor Begić će tokom koncerata sa argentinskim orkestrima izvesti i kompoziciju Bora Tamindžića „Igra“.

On će održati i masterclass na muzičkim akademijama u sva tri argentinska grada.

„Koncerti i predavanja na muzičkim akademijama su početak obostrane saradnje argentinskih univerziteta i Univerziteta Crne Gore, za sada kroz razmjenu umjetničkih programa i događaja,  kao i razmjenu naučnog i akademskog kadra Univerziteta Crne Gore i Argentine. Posebno je značajan prvi koncert u pokrajini Ćako, sredini u kojoj živi veliki broj ljudi porijeklom sa ovih prostora i koji na posebno emotivan način doživljavaju susret sa kulturom svojih predaka“, kazao je profesor Begić.

Koncerte je podržala Fondacija Cesar Pradier, kao i Ambasada Crne Gore u Argentini, Univerzitet Crne Gore i Muzička akademija UCG.

 

https://portalanalitika.me/clanak/336749/solisticki-koncerti-mirana-begica-u-argentini

https://www.aktuelno.me/magazin/profesor-begic-nastupa-kao-solista-na-koncertima-u-argentini/

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.