Muzička akademija, 28.01.2020

Profesor Bojan Martinović nastupio u PoljskojX

Crnogorski pijanista i dekan Muzičke akademije UCG, ujedno i dobitnik Priznanja za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore u 2019. godini, Bojan Martinović, nastupio je prošle sedmice u Sali Čestohovske Filharmonije u Poljskoj.

Martinović se predstavio izvodeći djela: Skrjabina, Ligetija, Ravela i Perunovića, promovišući tako ne samo crnogorske pijanističke domete već i crnogorsko muzičko nasljeđe. Tom prilikom održao je i dvodnevni masterklas za najbolje studente Univerziteta Jan Dlugosz. Tokom 2020. Martinović će nastupiti na više od 20 koncerata u više evropskih zemalja, Kini i Americi.

Kako navode organizatori, intenzivno i sa velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih kamernih ansambala i sarađuje sa brojnim domaćim i stranim umjetnicima kao što su Viktor Tretjakov, Marina Yashvilli, Duncan McTier, Wilhelmas Cepinskis, Peter Langgarttner, Miran Begić, Roman Simović, Vladislav Igulinski, Ksenia Akeynikova i mnogi drugi.

Nastupao je kao solista sa Moskovskim simfonijskim orkestrom, CSO, Banjalučkom filharmonijom i Cameartom academicom.

Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, kamerne i orkestarske muzike. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu, SAD-u, Kini. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj.

Održao je majstorske kurseve na Moskovskom Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski", University of Central Oklahoma, Zheijang Conservatory u Hangzhou, Univerity of Transilvania, University of Opole, University Jan Dlugosz, Konzervatorijumu Giuseppe Tartini u Trstu.

 

Povezani linkovi: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1238/objava/60560-prof-mr-bojanu-martinovicu-priznanje-za-postignute-rezultate-u-2019-godini

Broj posjeta : 261