Doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić na Univerzitetu u Marburgu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru programa Erasmus + profesorica Filološkog fakulteta doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić gostovala je na Univerzitetu Filips u Marburgu od 24. do 28. oktobra 2023. godine održavši seriju predavanja o grafičkim romanima studentima anglistike. Budući da živimo u eri vizuelnosti profesorka Kalezić-Radonjić je osvijetlila na koji se način različiti primjeri grafičkih romana mogu iskoristiti kao moćno sredstvo u učenju stranih jezika, što je naišlo na izuzetan prijem kod studenata.

Takođe, u okviru predviđenih aktivnosti profesorka Kalezić-Radonjić je prisustvovala i sastanku Centra za rodne studije na Univerzitetu u Marburgu, upoznavši tamošnje kolege sa situacijom u Crnoj Gori kada su u pitanju ženske studije i istraživanja.

Konstatujući da bi, u skladu sa demokratskim tendencijama koje promovišu rodnu ravnopravnost i u nauci, osnivanje takvog Centra na Univerzitetu Crne Gore bilo više nego potrebno (zbog čega  je i napravljen elaborat za njegovo formiranje prije godinu dana), kolege iz Marburga su se zajedno sa kolegama iz Berlina i Kelna ponudile da daju neke savjete zasnovane na vlastitoj višedecenijskoj praksi.

Profesorka Kalezić-Radonjić prisustvovala je i doktorskom seminaru kod koleginice Karmen Birkle, na kojem se jedna od kandidatkinja odlučila za temu upravo iz oblasti ženskih studija i istraživanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.