Potpisivanje ugovora o studiranju za studente osnovnih studija




Podsjećamo da je elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju preduslov za upis na Univerzitet Crne Gore i omogućava da se ugovori o studiranju potpisuju i čuvaju elektronski. putem platforme „upisi edu.me", bez potrebe za fizičkim dolaskom studenata u studentske službe Univerziteta. Time se ubrzava i pojednostavljuje proces upisa studenata u prvu godinu studija, omogućava referentima za studentska pitanja da vrše pregled ugovora (kategorija „Ugovori” na platformi) kao i smanjuju troškovi postupka.

Za korišćenje ovog servisa potrebno je da studenti imaju: aktiviranu novu elektronsku ličnu kartu, koja služi kao digitalni sertifikat i čitač za lične karte. (Referent za studentska pitanja predaje po jedan čitač lične karte svakom budućem studentu koji dođe da preda dokumentaciju za upis).

Uputstvo za upis putem elektronske platforme objavljeno je u konkursu za upis, u dnevnim novinama i na zvaničnom sajtu www ucg ac me.

Koraci za upis i potpisivanje ugovora o studiranju su sljedeći:

  1. Kandidat aktivira novu ličnu kartu na sajtu „Aktiviraj ličnu kartu"

https://www gov me/clanak/preuzmite-software-i-uputstva;

  1. Kandidat se prijavljuje za upis putem platforme „Elektronski upis": https://upisime;
  2. Kandidat koji se nalazi na rang listi među kandidatima koji su stekli pravo upisa predaje originalnu dokumentaciju studentskoj službi, upisuje se i od referenta dobija čitač lične karte;
  3. Student elektronski potpisuje ugovor o studiranju putem platforme „Elektronski upis": https://upisi edu me;
  4. Referent za studentska pitanja provjerava da li je kandidat potpisao ugovor i izdaje mu indeks, nakon što seuvjeri da li je kandidat zaključio ugovor o studiranju;
  5. Nastavnik prilikom ispita provjerava da li student ima indeks. Ako student nema indeks - nastavnik ga upućuje u studentsku službu.

Student koji se elektronski upiše na studije mora da potpiše ugovor o studiranju elektronskim putem. Ugovor se zaključuje kao do sada samo u izuzetnim slučajevima, kada to nije moguće na opisani način.

Utvrđeno je da postoje određene poteškoće koje se odnose na postupak aktivacije lične karte. U vezi sa tim, informišemp studente da se za podršku u vezi sa aktivacijom lične karte mogu obratiti Službi za informacione komunikacione tehnologije, informacionu bezbjednost i sisteme tehničkog nadzora Ministarstva unutrašnjih poslova, mejl adresa: sit@mup.gov.me, broj telefona: 067 286 750.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.