Dekan Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovao na China-CEEC Art Cooperation forumu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Fakulteta dramskih umjetnosti - Cetinje, Univerziteta Crne Gore, doc. dr Edin Jašarović učestvovao je na 3rd China-CEEC Art Cooperation Forum-u, koji se održava u Srbiji od 25-26 novembra 2021. g. u organizaciji Ministarstva kulture i medija Republike Srbije. 

Na danas održanom Forumu uvodna izlaganja, takođe su održali i gospođa Maja Gojković, potpresjednica Vlade i ministarka kulture i medija Republike Srbije i gospodin Hu Heoing, ministar kulture i turizma NR Kine na najvišem državnom nivou. 

Nakon predstavljanja učesnika na posebnom panelu posvećenom aktuelnoj situaciju u savremenoj crnogorskoj kinematografiji, dekan FDU - Cetinje učesnicima je predstavio programe rada Fakulteta,  kao i aktivnosti Filmskog centra Crne Gore.

Ostali uvaženi gosti panela bili su direktor Filmskog centra Srbije Goran Matić, zatim Miroljub Vučković koordinator za međunarodnu saradnju Filmkog centra Srbije, kao i Bojan Lazarevski, direktor Filmske agencije Sjeverne Makedonije. Pored ovih učesnika na panelu su govorili i predstavnici filmskih javnih i privatnih kompanija NR Kine i predstavnici filmske industrije iz regiona Jugoistočne Evrope. 

Doc. dr Edin Jašarović uzeo je učešća na penelu na poziv Ministarstva provjete, nauke, kulture i sporta u Vladi Crne Gore. 

Više informacija o ovom događaju možete naći u okviru zvanične dvodnevne Agende Foruma u prilogu ove objave.

DEKANAT FDU - Cetinje

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.