Vučić Filipović - najbolji student Pravnog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu




Student Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Pravne naukeVučić Filipović (9.33) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku 2021/22. godinu. Sa njim smo razgovarali o navedenom uspjehu, aktivnostima koje su uticale na razvijenje vještina, motivaciji i planovima za budućnost u profesionalnom smislu.

"Za mene je ova nagrada kruna dosadašnjeg rada i rezultat jedne organizacije, koja je bila neophodna da bi se postigli mali ciljevi, a koji zajedno, kao djelovi slagalice čine ovu nagradu. Ona mi je i svojevrsni dokaz, da je jedino vrijedno takmičiti se protiv osobe u ogledalu, jer ako možeš da se izboriš sa iskušenjima, slabostima i manama te osobe i prevaziđeš sve te prepreke, ko ti zapravo može biti konkurencija?", priznaje on.

ImageStudent navodi da svi oni koji se bore za visoke ocjene i dobar prosjek znaju da je za postzanje dobrih rezultata potrebno mnogo truda i odricanja.

"Neke je predmete dovoljno teško položiti, a kamoli izvući visoke ocjene, koje su za visok prosjek neophodne. Naravno nije mi primarna ta brojka, već znanje koje sada posjedujem i koje mi pomaže u daljem studiranju", dodao je Vučić.

On izdvaja debatovanje, kao jednu od korisnijih aktivnosti na fakultetu.

"Smatram da je to, pogotovo za buduće pravnike, sjajna aktivnost koja pomaže u razvijanju kritičkog mišljenja, sposobnosti improvizacije i naravno retoričkih sposobnosti. To mi je takodje pomoglo, pri pohadjanu škole retorike, gdje sam proglašen za najboljeg govornika te generacije".

Kada je riječ o budućim ciljevima, kaže da želi da ostvari što bolje rezultate na fakultetu, ali i da se uporedo društveno angažuje, na način što bi se priključio nekoj organizaciji, čiji sistem funkcionisanja i ciljevi mogu pomoći da se razvija u smjeru u kojem želi.

"To se odnosi kako na pravo, kao disciplinu koju trenutno izučavam, tako i na sport, koji je neizostavan dio moje svakodnevnice. Izuzetno sam društvena osoba i volim da budem okružen ljudima, pogotovo ljudima od kojih se mogu naučiti korisne stvari", objasnio je Vučić.

Budućim generacijama poručuje sljedeće: "Biti student, nije isto kao i biti đak, ili učenik, već ova, "obrazovna faza" u životu, zahtijeva jedan malo ozbiljniji pristup. Naravno, to ne treba da vas uplaši, već motiviše da upravo sada budete još više vrijedni, uporni i svjesni da imate priliku da sarađujete sa sjajnim profesorima, koji će vam pomoći da steknete potrebna znanja iz ove oblasti, te postavite temelje za dalji individualni razvoj".

 

Medijske objave:

https://www.kolektiv.me/189697/svaka-cast-vucic-filipovic-je-najbolji-student-pravnog-fakulteta/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.