ENEMLOS projekat: Uručeni prvi sertifikati za rad na Pravnoj klinici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore su podijeljeni prvi sertifikati za rad na Pravnoj klinici u okviru projekta ENEMLOS. Diplome su dodijeljene za 72 studenta koji su bili angažovani u radu sa živim klijentima na pravnoj klinici.

Od ljetnjeg semestra 2022. godine, studenti su svojim pravnim savjetima ili mišljenjima uz angažovanje akademskih i neakademskih mentora pomogli klijentima da zaštite svoja povrijeđena ili ugrožena prava. Slučajevi su bili iz različitih pravnih oblasti. Na taj način su se realizovali i ciljevi projekta da su studenti primijenili stečeno teorijsko znanje u praksi, razvili postojeće i nove pravne vještine i profesionalizam, unaprijedili svoje kreativno mišljenje, a na drugoj strani pružili našim građanima besplatne pravne savjete.

Na  uručenju sertifikata su govorili, i ujedno ih uručili, dekanka prof. dr Aneta Spaić, koordinatorka projekta prof. dr Biljana Đuričin.i naši neakademski partneri VDT Maja Jovanović, predsjednik Notarske komore Darko Ćurić.

Projekat ENEMLOS je podržan u okviru programa erasmus+ unapređenje kapaciteta na polju viskog obrazovanja. Uz ostvarivanje svih preduslova koji su do sada ispunjeni, pravne klinike će biti prepoznatljivo obilježje Pravnog fakulteta univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.