Panel diskusija o sprječavanju trgovine ljudima




Panel diskusija o sprječavanju trgovine ljudima

 


U susret obilježavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. oktobar), na Pravnom fakultetu će se održati panel diskusija o sprječavanju trgovine ljudima, u organizaciji Pravnog fakulteta UCG, a u saradnji sa Fokus-Cru Montenegro i EUS Crna Gora organizacijama, i Lona projektom.

Pozivaju se studentkinje i studenti da prisustvuju događaju koji će se održati 2. oktobra (ponedjeljak), sa početkom u 18h, u sali III Pravnog fakulteta, a na njemu će govoriti prof. dr Nebojša Vučinić, redovni profesor u penziji i doskorašnji sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, mr Slavko Milić, predsjednik Naučnog odbora Centra za bezbjedonosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore "Defendologija" i Christina Wüthrich, direktorica i socijalna radnica pri nevladinoj organizaciji “bLOVEd”, koja nudi socijalne usluge muškarcima i ženama koji rade u prostituciji u Švajcarskoj.

Cilj organizacije panela jeste podizanje svijesti o problemu trgovine ljudima, u Crnoj Gori, širom Evrope i svijeta, učenje o efektima trgovine ljudima i prostitucije na društvo, načina na koje pojedinci i zajednica mogu zajedno stvoriti zdravije društvo za sve, a što će i biti glavna pitanja panela, koji će biti otvoren za diskusiju sa publikom.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.