Ana Bogavac, najbolji student Pravnog fakulteta




Ana Bogavac, najbolji student Pravnog fakulteta

O putu do uspjeha, zalaganjima, motivaciji, planovima za budućnost i savjetima za mlađe kolege razgovarali smo sa Anom Bogavac, najboljim studentom Pravnog fakulteta (9.93) za tekuću studijsku godinu.

 

UCG: Proglašeni ste za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu, šta za vas predstavlja ova nagrada?

Bogavac: Kao dobitnik brojnih nagrada, mogu da kažem da ova nagrada za mene predstavlja posebno priznanje, potvrdu mojih rezultata i krunu moga rada i zalaganja na fakultetu. Ona je dokaz da UCG vrednuje naš trud i predstavlja dodatnu motivaciju za nove uspjehe.

 

UCG: Koliko je odricanja bilo potrebno da bi se postigao navedeni uspjeh?

Bogavac: Ulaganje u znanje i  obrazovanje ne doživljavam kao odricanje, već kao investiciju koja će protekom određenog vremena donijeti željene rezultate. Naravno, ostvarivanje ovakvih rezultata na fakultetu je bilo jako zahtjevno- to su sati nad knjigom, veliki rad i trud, ali moja ljubav prema pravu i velika volja su učinili da učenje i spremanje ispita ne doživim kao opterećenje.

 

UCG: Kojim aktivnostima na fakultetu ste se bavili i koliko mislite da su pomogle u sticanju određenih znanja i vještina? 

Bogavac: Naš fakultet organizuje brojne aktivnosti- konferencije, debate, posjete sudovima i prisustvovanje suđenjima, predavanja istaknutih pravnika. Sve ove aktivnosti pomažu razvijanju naših govorničkih sposobnosti, osjećaja za pravo, sticanju uvida u praksu, te sticanju praktičnih znanja i vještina.

 

UCG: Šta je za vas predstavljalo motivaciju tokom studija?

Bogavac: Odrasla sam u porodici pravnika i jako rano sam razvila ljubav prema ovoj profesiji i postavila sebi cilj- rad u pravosuđu. Prvi ispiti su pokazali da je izbor fakulteta bio ispravan- učila sam sa lakoćom i velikom voljom, a ocjene su bile dokaz da sam krenula pravim putem. Uslijedile su brojne nagrade, i svaka pohvala profesora, svaka ocjena i nagrada, i naravno podrška porodice bile su motivacija da učim kvalitetno i koračam ka ostvarenju svoga cilja.

 

UCG: Koje zadatke i ciljeve ste postavili sebi za predstojeći period, u domenu profesionalnog usavršavanja?

Bogavac: Planiram da nastavim školovanje i bavljenje naukom, ali i da se zaposlim relativno brzo nakon završenih specijalističkih studija - rad u pravosuđu je moja želja i razlog zbog koga sam upisala pravni fakultet.

 

UCG: Koju poruku biste poslali generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za vaš fakultet?

Bogavac: Imala sam priliku da studiram u inostranstvu. Na maturi sam dobila DAAD stipendiju za studiranje u Njemačkoj, u trajanju od 5 godina. Ipak, odlučila sam da ostanem u svojoj državi, vjerujući i polažući nade u naš obrazovni sistem i UCG. Moji rezultati i upravo ova nagrada pokazuju da sam napravila pravi izbor.  Zato, budući brucoši Pravnog fakulteta, učite motivisano, trudite se da steknete kvalitetan nivo znanja i vještina, da se istaknete svojim znanjem, jer ste upravo vi nosioci najvažnijih državnih funkcija i u vašim rukama je budućnost Crne Gore!

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.