Pravni fakultet, 27.01.2020

Najbolja studentkinja Pravnog fakulteta UCG zastupa mlade Crne Gore na regionalnom nivouX

Najbolja studentkinja Pravnog fakulteta UCG za studijsku godinu 2019/20. godinu, Andrea Mićanović, odabrana je za predstavnicu mladih Crne Gore u Upravnom odboru Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Andrea kaže da je svoj dosadašnji angažman u oblasti omladinske politike, u najvećoj mjeri posvetila direktnom radu sa mladima u Crnoj Gori i regionu.

"Prijavila sam se za ovu poziciju jer čvrsto vjerujem da će članstvo u Upravnom odboru RYCO predstavljati korak naprijed na tom polju i omogućiti mi da institucionalnije i još konkretnije doprinosim uspostavljanju regionalne saradnje mladih. Vjerujem da je upravo regionalna saradnja mladih najbolji način za prevazilaženje prepreka koje su nastale u prošlosti i preduslov za napredak i kvalitetnu budućnost Zapadnog Balkana", rekla je ona.

RYCO je rezultat Berlinskog procesa, uspostavljen 4. jula 2015. godine na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Parizu, koji ima za cilj povezivanje i pružanje podrške mladim ljudima iz cijelog regiona, kao i razvoj uzajamnog povjerenja i prijateljstva među istim.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1263/objava/59182-andrea-micanovic-najbolji-student-pravnog-fakulteta-za-studijsku-2019-20-godinu

 

Broj posjeta : 917