Na Muzičkoj akademiji s velikim uspjehom realizovan SIMPED2023




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto: Novak Abramović

Na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore na Cetinju, 26. i 27. oktobra, uspješno je održan Treći međunarodni simpozijum iz oblasti muzičke pedagogije-SIMPED 2023.

Ovaj izuzetan naučni događaj okupio je izlagače iz zemlje, regiona i svijeta koji su podijelili svoja znanja i iskustva u 12 sadržajnih sesija.

Predsjednica organizacionog odbora, prof. Tatjana Krkeljić, predsjedavajuća simpozijuma prof. dr Jelena Martinović-Bogojević, predsjednica međunarodnog Naučnog odbora doc. dr Vedrana Marković  se zahvaljuju svim učesnicima na kvalitetnim izlaganjima, posebno prof. dr Blanki Bogunović i prof. dr Snježani Dobroti na izuzetnim plenarnim izlaganjima.

Zahvaljujemo se toplo kolegama Danijelu Ceroviću, Alekseju Molčanovu, Žani Lekić, Nataši Popović i Mladenu Popoviću na priređenom izuzetnom koncertu u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore u okviru SIMPED-a.

Zahvalnost dugujemo i studentima koji su nas predstavili u najboljem svjetlu: Sofiji Jović, Viktoru Huteru, Joku Mićkoviću, Filipu Miladinoviću, Hristini Merdović i Vuku Sandiću, kao i profesorima koji su ih pripremili: Bojanu Martinoviću, Vujadinu Krivokapiću, Danijelu Ceroviću  i Predragu Jankoviću.

Zahvaljujemo se i vannastavnom osoblju i studentima koji su pomogli da realizacija teče u najboljem redu uz podsticajnu atmosferu.

Akademija se zahvaljuje prijateljima i pokroviteljima: Rektoratu Univerziteta Crne Gore, Ministarstvu kulture i medija Cene Gore,  Kraljevskom pozorištu Zetski dom, Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva u Podgorici, Turističkoj organizaciji Prijestonice Cetinje, italijanskoj poslastičarnici i pekari Sicilija. Zahvalnist izražavamo i Srednjoj likovnoj školi "Petar Lubarda" na Cetinju za priređenu izložbu radova na temu muzike kojom je zatvoren još jedan uspješno realizovan SIMPED.

Očekujemo vas ponovo na narednom SIMPED-u, za dvije godine, na Muzičkoj akademiji UCG na Cetinju.

                                                

Organizacioni odbor SIMPED-a



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.