Treći međunarodni festival solfeđa - Solfest 2023
Treći međunarodni festival solfeđa - Solfest 2023

U organizaciji Muzičke akademije na Cetinju će 17. i 18. marta 2023. godine biti održan Treći  međunarodni festival solfeđa – Solfest 2023.

Cilj manifestacije je veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim novoima muzičkog školovanja i razvijanje ljubavi prema ovom predmetu, dodatni podsticaj učenicima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo, kao i afirmacija nastavnika solfeđa.

Nastupe učesnika/ca će pratiti i vrednovati žiri u sastavu: dr Ivana Drobni, Fakultet muzičke umetnosti, Beograd, dr Katarina Zadnik, Muzička akademija, Ljubljana, i dr Vedrana Marković, Muzička akademija, Cetinje.

Pored nastupa učesnika/ca, u okviru ovogodišnjeg festivala planirane su dvije radionice za učesnike/ce, predavanja za nastavnike i studente, koncert ženskog i mješovitog hora Muzičke akademije, koncerti studenata i učesnika festivala, kao i okrugli sto, sa aktuelnim temama vezanim za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori i osvrtom na Solfest 2023.

Etide sa klavirskom pratnjom biće dostupne na sajtu Muzičke akademije tri sedmice prije festivala, a takođe i poslate e-meilom školama.

Na sajtu možete preuzeti pozivno pismo, obrazac prijave za učešće, propozicije i primjere zadataka sa prethodnih festivala.

Prijave za učešće na Solfestu 2023. možete poslati do 24. februara 2023. godine, na e-mail adresu vedranam@ucg.ac.me

Ubrzo nakon isteka roka za prijavu učešća, biće napravljen raspored nastupa učesnika i program festivala. Sve informacije biće dostupne na sajtu Muzičke akademije, a takođe i poslate e-meilom školama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 069 019 881, docent dr Vedrana Marković.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.