2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ''MUZIČKO NASLJEĐE CRNE GORE''
2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Druga Međunarodna konferencija ''Muzičko nasljeđe Crne Gore – muzičke prakse i njihovi potencijali (MusiH)''

Image

 

Druga Međunarodna konferencija ''Muzičko nasljeđe Crne Gore – muzičke prakse i njihovi potencijali (MusiH)'' biće otvorena u četvrtak, 22. avgusta 2019. godine u Ministarstvu kulture sa početkom u 20.30 časova. Na svečanom otvaranju konferencije govoriće prodekan Muzičke akademije na Cetinju prof. mr Tatjana Krkeljić, šefica Instituta za muzikologiju i etnomuzikologiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu prof. dr Jasmina Talam i prof. dr Svanibor Pettan sa Univerziteta u Ljubljani. U muzičkom dijelu programa biće predstavljeni različiti oblici narodne muzičke tradicije Crne Gore.

Na konferenciji će učestvovati dvadeset jedan izlagač iz zemlje i inostranstva, među kojima su i najznačajnija imena iz oblasti etnomuzikologije poput prof. dr Svanibor Pettana, prof. dr Jasmine Talam, prof. dr Ardian Ahmedaja, prof. dr Vesne Ivkov, prof. dr Dan Lundberga i drugih. Učesnici konferencije elaboriraće teme koje su fokusirane na istorijske izvore i istraživanja narodne muzičke tradicije Crne Gore, nova istraživanja crnogorske muzičke tradicije, zatim na aplikativnu etnomuzikologiju, zaštitu muzičkog nasljeđa i na nematerijalno nasljeđe kao potencijal i razvojni resurs. Realizovanjem ove konferencije Muzička akademija nastavlja aktivnosti na polju naučnih i  umjetničkih istraživanja.

Konferencija koju organizuju Ministarstvo nauke i Muzička akademija u okviru projekta  ''Muzičko nasljeđe Crne Gore – muzičke prakse i njihovi potencijali (MusiH)'' trajaće do 25. avgusta.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.