Predavanje profesora Hjuza: Glečerska istorija Mediteranskih planina - od Maroka do Crne Gore
Predavanje profesora Hjuza: Glečerska istorija Mediteranskih planina - od Maroka do Crne Gore

Profesor Fil Hjuz (Phil Hughes), ugledni stručnjak za geografiju i klimatske promjene, održaće predavanje pod nazivom "Glečerska istorija Mediteranskih planina: Od Maroka do Crne Gore" (The Glacial History of The Mediterranean Mountains: From Morocco to Montenegro") u petak, 7. juna, u Plavoj sali Rektorata, s početkom u 11:00 sati.

Predavanje se održava u organizaciji Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije (CIMS) i predstavlja priliku da svi zainteresovani čuju o najnovijim istraživanjima i saznanjima iz oblasti glečerskih formacija i njihovog uticaja na mediteranske planine. Profesor Hjuz, koji dolazi sa Univerziteta u Mančesteru, poznat je po svom značajnom doprinosu u oblasti proučavanja klimatskih promjena i njihovih geoloških efekata. Njegova istraživanja obuhvataju širok spektar tema, uključujući geomorfologiju, paleoklimatologiju i ekološke promjene.

Više informacija o profesoru Hjuzu možete pronaći na LINKU.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.