Rekordan broj radova i učesnika iz 50 zemalja svijeta
Rekordan broj radova i učesnika iz 50 zemalja svijeta

http://csakademija.me/conference/

Iz 50 zemalja svijeta pristigla su 184 naučna rada za međunarodnu naučnu konferenciju u oblasti sporta, sumirali su do sada rekordnu zainteresovanost naučnika  organizatori ove koferencije. Konferenciju organizuju Crnogorska sportska akademija, Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

„Računajući i radove koji su pristigli sa partnerskih fakulteta u Splitu, Zagrebu, Novom Sadu, Sarajevu i Portugaliji, sada imamo rezuImageltate koji ovoj konferenciji daju svjetski ugled, i to na osnovu tri segmenta: broju radova, broju naučnika i broju zemalja iz kojih dolaze radovi“, zaključio je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica.   

Konferencija se održava od 4. do 7. aprila 2019. godine, po prvi put ove godine u Dubrovniku. Prošlogodišnja konferencija je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Predsjedavajući konferencije, profesor Bjelica, naveo je i zemlje iz koje su ove godine pristigli radovi, a to su: Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeni Arapski Emirati, Turska, Zimbabve, Tunis, Tajland, Tajvan, Švajcarska, Švedska, Španija, Južna Koreja, Slovenija, Slovačka Republika, Singapur, Srbija, Saudijska Arabija, Rusija, Rumunija, Portugalija, Poljska, Pakistan, Oman, Novi Zeland, Meksiko, Litvanija, Kazahstan, Jordan, Japan, Italija, Izrael, Iran, Indonezija, Island, Gana, Estonija, Egipat, Češka, Kipar, Kolumbija, Čile, Bocvana, Kanada, Bahrain, Alžir.   Pored Crne Gore, radovi dolaze i iz zemalja regiona -  Albanija, Kosovo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina.

Radovi su pristigli na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive" i  prolaze recenziju članova Naučnog odbora koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta.

Naučni radovi će biti predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i  jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport MontCrnogorski časopis za sportsku nauku i  medicinu,  kao i u časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

 

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

---

**ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education)  je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

 

 

http://www.antenam.net/drustvo/107384-medjunarodna-naucna-konferencija-iz-sporta-u-aprilu-rekordan-broj-radova-i-ucesnika-iz-50-zemalja-svijeta 

https://volimpodgoricu.me/2019/01/16/rekordan-broj-radova-i-ucesnika-iz-50-zemalja-svijeta/

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/medunarodna-naucna-konferencija-iz-sporta-u-aprilu-rekordan-broj-radova-i-ucesnika-iz

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/rekordan-broj-radova-i-ucesnika-iz-50-zemalja-svijeta/

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.