CSA konferencija događaj 2020. godine na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije
 CSA konferencija događaj 2020. godine na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije

Na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije (International Olimpic Academy Participants Association IOAPA), u vrhu liste najavljenih međunarodnih događaja za 2020. godinu, našlo se i XVII izdanje međunarodne naučne konferencije u oblasti sporta Crnogorske sportske akademije, koja se održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine.

Predsjedavajući CSA konferencije prof. dr Duško Bjelica navodi da IOAPA predstavlja organizaciju koja vjeruje u olimpizam i podstiče međunarodno i multikulturalno zajedništvo učesnika alumnista, pružajući resurse za olakšavanje olimpijskog obrazovanja i podršku olimpizmu širom svijeta. 

„CSA konferencija se našla i u vrhu liste događaja Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS), za 2020. godinu što ukazuje na prepoznatljivost konferencije i njenog značaja na evropskom i svjetskom nivou, kazao je Bjelica.

Crnogorska sportska akademija organizuje ovu konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Prijavljivanje radova za konferenciju, koja tradicionalno okuplja naučnike iz cijelog svijeta, već je počelo i otvoreno je do 15. februara 2020. godine.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, renomiranom časopisu koji izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Image

Više informacija o konferenciji je dostupno na: http://www.csakademija.me/conference/abstract-submission.html

i na linku: http://csakademija.me/conference/

 


Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://volimpodgoricu.me/2019/10/01/csa-konferencija-dogadjaj-2020-godine-na-sajtu-internacionalne-asocijacije-ucesnika-olimpijske-akademije/

https://portalanalitika.me/clanak/346970/csa-konferencija-dogadaj-2020-godine-na-sajtu-internacionalne-asocijacije-ucesnika-olimpijske-akademije

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.