Poziv za pristup integrisanim multidisciplinarnim infrastrukturama u oblasti materijala i biomaterijala




Poziv za pristup integrisanim multidisciplinarnim infrastrukturama u oblasti materijala i biomaterijala

Centralnoevropski konzorcijum za istraživačku infrastrukturu (CERIC-ERIC), objavio je poziv kojim se omogućava koordinisani pristup laboratorijama u 10 zemalja i korišćenje preko 50 savremenih tehnika za podršku istraživanjima u oblasti materijala, biomaterijala i nanotehnologije. Poziv je otvoren za naučnike iz čitavog svijeta, a pristup će biti besplatan, pod uslovom da krajnji rezultati u razumnom roku budu stavljeni na raspolaganje istraživačkoj zajednici.

Prijave se podnose elektronski, putem portala „Virtuelna objedinjena kancelarija“ (Virtual Unified Office - VUO). Najbolji projekti biće izabrani stručnom recenzijom koju će obaviti nezavisni međunarodni panel eksperata.
 
Shodno praksi CERIC-a, nakon inicijalnog podnošenja projektnih prijedloga, aplikantima će biti omogućeno da ih unaprijede na osnovu ekspertskih komentara te da ih ponovo podnesu do isteka finalnog roka. Aplikantima se preporučuje da iskoriste prednosti predevaluacije, iako je prijedloge moguće podnijeti i bez ovog koraka.
 
Rok za dostavljanje prijedloga za predevaluaciju je 1. mart 2021. godine, do 17.00 časova, dok je rok za podnošenje finalnih prijedloga 31. mart 2021. godine, do 17.00 časova.
 
Napomena: Usljed vanredne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 i u zavisnosti od lokalnog razvoja pandemije, pojedine infrastrukture CERIC-a mogu predložiti izvođenje mjerenja na daljinu, putem slanja uzoraka.
 
Više detalja o samom pozivu, načinu prijavljivanja i raspoloživim infrastrukturama i instrumentima može se pogledati OVDJE.
 
CERIC je dio Evropskog konzorcijuma za istraživačku infrastrukturu (ERIC) koji povezuje neke od najboljih istraživačkih infrastruktura u Evropi i obezbjeđuje otvoren pristup u cilju podrške nauci i industriji, naročito u oblastima materijala, biomaterijala i nanotehnologije. Kao jedinstvena pristupna tačka za vodeće istraživačke infrastrukture u 8 evropskih zemalja, CERIC omogućava kreiranje inovativnih rješenja na društvene izazove u oblastima energije, zdravlja, hrane, kulturnog nasleđa itd.
 
Kontakt CERIC kancelarije za podršku korisnicima: useroffice@ceric-eric.eu



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.