Sa Ambasadom Mađarske razgovarano o jačanju regionalnih veza visokoškolskih institucija




Sa Ambasadom Mađarske razgovarano o jačanju regionalnih veza visokoškolskih institucija

Dekanka Metalurško-tehnološkog fakulteta prof. dr Veselinka Grudić sastala se juče, 12. aprila 2022. godine, sa predstavnikom Ambasade Mađarske u Crnoj Gori,  ekonomskim savjetnikom Milán Radácsi, povodom jačanja regionalnih veza i partnerstva sa srodnim visokoškolskim institucijama.

Na sastanku je učestvovala i prodekan za nastavu, prof. dr Ivana Bošković, koja je zajedno sa dekankom prof. dr Veselinkom Grudić mađarskom diplomati predstavila  Metalurško-tehnološki fakultet. Upoznale su ga sa studijskim programima, organizacijom rada i naučno-istraživačkim aktivnostima koje se realizuju  na Fakultetu, 

Gospodin Radácsi je predstavio programe saradnje sa univerzitetima u Mađarskoj. Istaknuta je zainteresovanost univerziteta iz Mađarske da stipendiraju studente iz Crne Gore.

Postignut je dogovor da se intenzivira saradnja Metalurško-tehnološkog fakulteta i ambasade Mađarske u cilju informisanja studenata o mogućnostima stipendiranja i mobilnosti. 

Takođe, istaknuta je obostrana spremnost za saradnju sa  posebnim fokusom na zajedničko apliciranje MTF i univerziteta u Mađarskoj na pozive finansirane iz EU fondova.

Gospodin Radácsi je tokom svoje posjete obišao i laboratorije Metalurško-tehnološkog fakulteta.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.