Ljetnja škola Metalurško-tehnološkog fakulteta za studente tehničkih fakulteta




Ljetnja škola Metalurško-tehnološkog fakulteta za studente tehničkih fakulteta

Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore organizuje ljetnju školu “Fizičkohemijske metode karakterizacije materijala za skladištenje energije” od 19. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je izuzetna prilika da se studenti upoznaju sa savremenim pravcima razvoja sistema za koverziju i skladištenje energije (baterije, superkondenzatori i gorivne ćelije), kao i da saznaju koje sve informacije o elektrodnim materijalima mogu dobiti različitim metodama karakterizacije elektrodnih materijala kao što su rendgenostrukturna analiza, infracrvena i ramanska spektroskopija, metode za određivanje teksturalnih osobina materijala, elektrohemijske metode, itd. Predavači su eminentni profesori i istraživači iz regiona sa bogatim iskustvom u nauci o materijalima. Pored klasičnih predavanja, u okviru škole su planirane praktične vježbe na dostupnim uređajima na MTF-u. Detaljni plan škole i imena predavača biće uskoro dostupni.

Za učešće u školi se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta. Prijave se mogu popuniti putem linka https://forms.gle/7EpkBi9q9aRW65sS9. Broj učesnika je ograničen, a rok za prijavu je 12. septembar.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, a rukovodilac je prof. dr Veselinka Grudić.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.