Metalurško-tehnološki fakultet, 30.01.2018

Akcija dobrovoljnog davanja krviUčešćem u akciji dobrovoljnog davanja krvi, studenti Metalurško-tehnološkog fakulteta Nikolina Martinović i Dalibor Doderović dali su svoj doprinos u okviru humanitarne kampanje pod sloganom „Krv nije voda“.

Riječ je o zajedničkoj kampanji Univerziteta Crne Gore, Studentskog Parlamenta i Zavoda za transfuziju krvi, koja teži da podstakne studente, nastavnike i akademsko osoblje da budu akteri u društvu ličnim doprinosom i poboljšaju kvaliteta života crnogorskih građana.

Nikolina je drugi put dala krv, a Dalibor, koji je i student povjernik, petnaest puta.  

„Ovo je prva akcija organizovana na našem fakultetu. Nadamo se da će svaka naredna imati veći odziv među kolegama i da ćemo mi ''iskusniji'' uspjeti da im približimo važnost dobrovoljnog davanja krvi, prije svega u humanom a samim tim i zdravstvenom smislu“, kazao je Doderović.

Njihov primjer je ujedno i poziv svima iz akademske zajednice da daju doprinos jer su dovoljne zalihe krvi od presudne važnosti  u hitnim medicinskim intervencijama, najčešće od posljedica saobraćajnih i drugih vrsta nesreća, kao i nakon porođaja, kao pomoć majci ili djetetu.