Metalurško-tehnološki fakultet, 09.01.2021

Nemanja Radonjić, najbolji student Metalurško-tehnološkog fakulteta za studijsku 2020/21. godinuX

Student Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Zaštita životne sredineNemanja Radonjić (9.48) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

"Velika je čast biti među najboljim studentima za ovu studijsku godinu, ova nagrada za mene predstavlja priznanje da se veliki trud i rad uvijek isplate i na samom kraju vrednuju, kao i jedan veliki podstrek da u budućnosti nastavim sa još boljim rezultatima", kazao je on.

Nemanja smatra da iza svakog uspjeha stoje velika odricanja i ogroman trud, ali uz dobru organizaciju vremena i aktivnosti ništa ne predstavlja problem.

"Kada je riječ o aktivnostima na fakultetu nastava, u toku osnovnih studija, koncipirana je na sticanju teorijskih osnova, koje se primjenjuju na laboratorijskim i računskim vježbama. Tu je i izrada seminarskih radova koji se usko povezani sa oblašću životne sredine", kazao je najbolji student MTF-a.

Student kaže da njega i njegove kolege u predstojećem periodu očekuje praksa, u VI semestru, gdje će imati priliku da izaberu kompanije u domenu svoje struke, primijene naučene stvari i steknu nova iskustva koja će im biti od koristi u budućnosti.

"Sledeći korak mog školovanja je upis na dvogodišnje master studije. Posle toga bih volio da nastavim usavršavanje negdje u inostranstvu", dodao je on.

Studentima koji planiraju u budućnosti da upišu MTF poručuje sljedeće: "Ukoliko vas zanimaju prirodne nauke kao što su hemija i biologija, ovaj fakultet je pravo mjesto za vas. Uz to laboratorijske vježbe omogućavaju da se gradivo savlada na lakši način, a diplomiranje na ovom fakultetu će vam pružiti brojne mogućnosti za zaposlenje".

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/98188-najbolji-studenti-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

 

Medijske objave:

http://kolektiv.me/170965/velika-je-cast-nemanja-je-najbolji-student-metalursko-tehnoloskog-fakulteta

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/501873/nemanja-radonjic-najbolji-student-mtf-a

https://makanje.me/clanak/4806

 

 

 

Broj posjeta : 686