Najava naučne konferencije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Hemijsko društvo Crne Gore na čelu sa prof. dr Željkom Jaćimovićem sa Metalurško-tehnološkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore u saradnji sa ACE (Association of Chemistry and Environment) je sljedeće godine domaćin prestižne naučne konferencije pod nazivom:  23 rd European Meeting on Environmetal Chemistry (EMEC23) koja će se održati u decembru 2023 godine u Crnoj Gori.

Konferencija okuplja eminentne stručnjake ali i mlade istraživače, na početku istraživačke karijere, iz oblasti životne sredine (Solid matrices, Water, Atmosphere, Sustainable develompment, One health) i bliskih disciplina. Na sajtu https://www.emec22.com/ možete pronaći više informacija o temama konferencije i vidjeti kako je sve to izgledalo ovog decembra u Ljubljani kada je održan EMEC22 i kada je prof. dr Željko Jaćimović predstavio Crnu Goru kao državu domaćina za sledeću godinu.

Dobijanje organizacije ovako prestižne naučne konferencije predstavlja čast i priznanje maloj hemijskoj zajednici kakva je naša. Ujedno je i prilika da se predstave nova istraživanja iz oblasti hemije životne sredine, razmijene iskustva, steknu novi prijatelji i uspostavi naučna saradnja. Stoga pozivamo sve kolege, mlade istraživače ali i studente da učestvuju na konferenciji EMEC23, da predstave rezultate svojih istraživanja ali i iskoriste priliku da šire svoja znanja zahvaljujući međunarodno priznatim i poznatim naučnicima iz oblasti zaštite životne sredine

Predsjednik naučnog i organizacionog komiteta konferencije je prof. dr Željko Jaćimović a ko-predsjednici doc. dr Milica Kosović Perutović i prof. dr Miljan Bigović.

Informacije o detaljima, registraciji i programu konferencije EMEC23 će biti blagovremeno objavljene.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.