Međunarodni naučni časopisi

20.06.2017


Međunarodni naučni časopisi

Dragi prijatelji i kolege,

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je, u saradnji sa Crnogorskom sportskom akademijom, izdavač dva međunarodna naučna časopisa u oblasti sportskih nauka:

 

1. MONTENEGRIN JOURNAL OF SPORTS SCIENCE AND MEDICINE

ISSN 1800-8755

eISSN 1800-8763

'Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine' (MJSSM) je štampani (ISSN 1800-8755) i elektronski naučni časopis (eISSN 1800-8763) koji ima za cilj da predstavi jednostavan pristup naučnom saznanju za pojedince iz oblasti sportskih nauka koristeći savremene metode. Svrha je da se smanje problemi kao što su kašnjenja u procesu objavljivanja članaka, ili nabavljanje prethodnih izdanja  koristeći prednost elektronskih medija. Stoga, časopis obezbjeđuje:

 • Otvoren i slobodan online pristup;
 • Brzo vrijeme objavljivanja;
 • Recenzija od strane stručnjaka, istraživača sa iskustvom;
 • Instrumenti koji nakon objavljivanja pokazuju kvalitet i uticaj;
 • Dijalog zajednice o člancima;
 • Medijska pokrivenost širom svijeta.

Misija

MJSSM se objavljuje dva puta godišnje, u septembru i martu svake godine. MJSSM objavljuje originalne naučne radove,  pregledane radove, editorijale, kratke izvještaje, recenzije – fer recenzije, kao i tražene i nagrađene radove iz oblasti sportskih nauka i medicine, i može funkcionisati kao forum koji je otvoren za diskusiju vezano za značajna i aktuelna pitanja.

Fokus i obim

MJSSM pokriva sve aspekte sportskih nauka i medicine; sve kliničke aspekte vježbanja, zdravlja i sporta, fiziologiju vježbanja i bio-fizičkog istraživanja sportskih performansi; sportsku biomehaniku; sportsku ishranu; rehabilitaciju; fizioterapiju; psihologiju sporta; pedagogiju sporta; istoriju spora;  filozofiju sporta; sociologiju sporta; sportski menadžment; i sve aspekte naučne podrške sportskim trenerima sa prirodne, društvene i humanističke strane.

POSJETITE SAJT ČASOPISA

Image

 

2. SPORT MONT

ISSN 1451-7485

eISSN 2337-0351

Sport Mont časopis (SMJ) je štampani (ISSN 1451-7485) i elektronski naučni časopis (eISSN 2337-0351) koji ima za cilj da predstavi jednostavan pristup naučnom saznanju za pojedince iz oblasti sportskih nauka koristeći savremene metode. Svrha je da se smanje problemi kao što su kašnjenja u procesu objavljivanja članaka, ili nabavljanje prethodnih izdanja  koristeći prednost elektronskih medija. Stoga, časopis obezbjeđuje:

 • Otvoren i slobodan online pristup;
 • Brzo vrijeme objavljivanja;
 • Recenzija od strane stručnjaka, istraživača sa iskustvom;
 • Instrumenti koji nakon objavljivanja pokazuju kvalitet i uticaj;
 • Dijalog zajednice o člancima;
 • Medijska pokrivenost širom svijeta.

Misija

SMJ se objavljuje tri puta godišnje, u februaru , junu i oktorbru svake godine. SMJ objavljuje originalne naučne radove,  pregledane radove, editorijale, kratke izvještaje, recenzije – fer recenzije, kao i tražene i nagrađene radove iz oblasti sportskih nauka i medicine, i može funkcionisati kao forum koji je otvoren za diskusiju vezano za značajna i aktuelna pitanja.

Fokus i obim

SMJ pokriva sve aspekte sportskih nauka i medicine; sve kliničke aspekte vježbanja, zdravlja i sporta, fiziologiju vježbanja i bio-fizičkog istraživanja sportskih performansi; sportsku biomehaniku; sportsku ishranu; rehabilitaciju; fizioterapiju; psihologiju sporta; pedagogiju sporta; istoriju spora;  filozofiju sporta; sociologiju sporta; sportski menadžment; i sve aspekte naučne podrške sportskim trenerima sa prirodne, društvene i humanističke strane.

POSJETITE SAJT ČASOPISA

Image

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.