Testirane košarkašice Crne Gore pred odlučujuće mečeve u Podgorici




Testirane košarkašice Crne Gore pred odlučujuće mečeve u Podgorici

FOTO GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su u Podgorici antropometrijsko mjerenje ženske seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Stručni štab na čelu sa selektorkom Jelenom Škerović i pomoćnim trenerom Dušanom Dubljevićem dobio je na uvid procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, zatim informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. 

Reprezentacija Crne Gore se priprema za odlučujuće mečeve protiv Švedske i Izraela, koji su na programu 4. i 6. februara u Podgorici,  u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mjerenja su realizovali doc. dr Milovan Ljubojević, doc. dr Danilo Bojanić i saradnik Erol Vrević.

Milovan Ljubojević je istakao značajnost kontinuiranog praćenja i provjeravanja antropološkog statusa sportista, na osnovu kojih se može sa većom sigurnošću dijagnostifikovati trenutno stanje, ali i prognozirati napredak sportiste u daljem trenažnom procesu.  On se, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, zahvalio Košarkaškom savezu Crne Gore na kontinuiranoj saradnji i poželio djevojkama mnogo sreće u mečevima koji slijede.

 

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.