Fakultet za sport i fizičko vaspitanje sa međunarodnim partnerima o aktivnostima protiv neregularnosti u sportu




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje sa međunarodnim partnerima o aktivnostima protiv neregularnosti u sportu

Prvi konkretni koraci u  okviru međunarodnog projekta koji će aktivno raditi na suzbijanju diskriminacije, netolerancije i neregularnosti u sportu „Sport bez stereotipa“, a u kojem učestvuje i Fakultet za sport i fiizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, razmatrani su na drugom održanom sastanku partnera projekta.

U ime Fakulteta za sport i fiizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvovao je doc. dr Bojan Mašanović, angažovan kao koordinator.    

„Riječ je o projektu koji je odobren  u okviru programa ERASMUS+ SPORT: Sport, mladi i EU uz pomoć volonterizma (Sport, Youth and EU Aid Volunteers). Na sastanku je bilo riječi o detaljima potpisivanja ugovora i podjele zaduženja svakoj od partnerskih organizacija, a prvi konkretni koraci u smjeru sprovođenja zamišljenih ideja kreće od marta 2021. godine. Neregularnosti koje će se tretirati kroz ovaj projekat su anomalije poput upotrebe doping sredstava, namještanja utakmica i ugrožavanja prava maloljetnih sportista. Realizacija projekta trajaće tri godine“, kazao je Mašanović.

Jedan od ciljeva ovog projekta je i promovisanje evropskih tradicionalnih sportova i igara, podrška mobilnosti volontera, trenera, menadžera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija, posebno mladih koji su uključeni u sportske aktivnosti.  

Ovaj projekat finansira Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu pri Evropskoj komisji - EACEA (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency)“. Ova agencija je dio Evropske komisije, odnosno izvršni organ Evropske unije koji predlaže zakone, sprovodi odluke i kontroliše da li se radi po tim zakonima i odlukama.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.