Kontrolno testiranje prvotimaca FK Podgorica




Kontrolno testiranje prvotimaca FK Podgorica

Foto

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su danas u Podgorici kontrolno antropometrijsko mjerenje igrača fudbalskog kluba Podgorica, 30 dana nakon inicijalnog mjerenja.

Igrači ovog kluba su počeli pripreme za nastavak šampionata Telekom 1. crnogorske fudbalske lige, sa ambicijama za izlazak u Evropu jer su prvi dio šampionata završili na četvrtom mjestu sa sedam pobjeda i po šest remija i poraza. 

Mjerenjima koja su realizovana sa najsavremenijom opremom prisustvovali su i sportski direktor Vojo Pejović, šef stručnog štaba Milorad Peković i kondicioni trener Vladica Čelebić koji su dobili kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. 

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc. dr Ivan Vasiljević.

Profesor Bjelica je stručnom štabu i igračima poželio sreću u nastavku šampionata i naglasio da trenažnom tehnologijom treba navoditi proces transformacije dominantnih performansi sportiste ka ostvarenju cilja u određenoj sportskoj grani. "Za uspješno programiranje sportskog treninga izuzetan značaj imaju informacije o određenim principima i zakonitostima sportskog treninga, koji uslovljavaju i određuju tok adaptacionih procesa", zaključio je prof. dr Duško Bjelica.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.