Aprilsko izdanje časopisa MJSSM ogledalo uspjeha CSA konferencije 2021




Aprilsko izdanje časopisa MJSSM ogledalo uspjeha CSA konferencije 2021

Aprilsko izdanje časopisa Montenegrin Journal of Sports Sience and Medicine - MJSSM  donosi sažetke naučnih radova sa nedavno održanog XVIII izdanja međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja je u Dubrovniku privukla pažnju naučnika iz cijelog svijeta.

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović, su u uvodnoj riječi časopisa iskazali da su svjesni ukazane časti da najave ovo posebno izdanje kao publikaciju ne samo XVIII CSA konferencije već i XVI Kongresa Međunarodne federacije za fizičko vaspitanje FIEP (Fédération Internationale D´Éducation Physique (FIEP) i izrazili zahvalnost studentima i akademicima iz cijelog svijeta koji su podržali rad konferencije predstavljanjem prethodnih i tekućih radova.

„Još od prve organizacije ovog događaja u Baru, 2003. godine, CSA konferencija postiže veliki uspjeh, otvarajući vrata za promovisanje i  razvijanje sportske nauke umrežavanjem, proučavanjem i istraživanjem. Ove godine, pod tradicionalnim pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta i u suradnji  FIEP-om i  i Evropskim koledžom za sportske nauke (ECSS), ugostili smo i 16. FIEP Evropski kongres i održali naučni program visokog profila s plenarnim i paralelnim sjednicama (usmenim i poster)“, stoji u uvodnoj riječi.

Cilj CSA konferencije je da doprinse razvoju globalnih pristupa u različitim specijalizovanim područjima i da pruži još širi pogled na sportske nauke. Radovi koji su predstavljeni u novom izdanju, obuhvataju teme iz oblasti bioloških i medicinskih nauka, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih i umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi povezanih sa savremenim perspektivama sporta, tjelesnim aktivnostima i zdravljem.

Posljednja CSA konferencija se održala kombinovano, onlajn i u Dubrovniku, zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, u organizaciji CSA u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Univerzitetom Crne Gore, i drugim tradicionalnim partnerskim institucijama..

Radovi koji se objavljuju u MJSSM časopisu su prihvaćeni i prezentirani abstarkti (usmeni ili u prezentaciji), u okviru ove konferencije.

Časopis MJSSM je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/111556-otvorena-msa-konferencija-u-dubrovniku-dekanu-stevu-popovicu-urucena-thulin-nagrada 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/111606-urucenjem-nagrada-za-najbolje-radove-zavrsena-medunarodna-naucna-konferencija-csa 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/50179-sva-izdanja-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine 

Medijske objave: 

https://hercegovina.in/travanjsko-izdanje-casopisa-mjssm-ogledalo-uspjeha-csa-konferencije-2021/ 

https://www.portalanalitika.me/clanak/aprilsko-izdanje-casopisa-mjssm-ogledalo-uspjeha-csa-konferencije-2021 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.