U Skadru testirani devetostruki šampioni Albanije u fudbalu




U Skadru testirani devetostruki šampioni Albanije u fudbalu

FOTO GALERIJA SENIORI | FOTO GALERIJA OMLADINCI | FOTO GALERIJA KADETI

 

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića obavili su antropometrijsko mjerenje kadeta, omladinaca i seniora fudbalskog kluba Vlaznija, juče, u Skadru. 

FK Vlaznija Skadar je osnovan 1919. godine, takmiči se u Superligi Albanije i nastupa na Stadionu Loro Borići koji je dobio naziv u čast bivšeg igrača ,,crveno-plavih”. Klub je devet puta bio šampion Albanije i ima šest trofeja Kupa Albanije. Omladinci FK Vlaznija su dvostruki šampioni Albanije. 

Mjerenjima koja su realizovana na principu bioelektrične impedanse, sa najsavremenijom opremom za detekciju morfoloških indikatora, prisustvovali su trener seniora Thomas Brdarić, trener omladinaca Luan Zmijani i trener kadeta Brikeno Bizi i dobili uvid u procentulane vrijednosti masti, skeletne mišićne mase, parametre metabolizma i kompletnu segmentnu analizu tijela. 

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc. dr Ivan Vasiljević, kao i Arben Osmani doktorand na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG.

Profesor Bjelica je naveo da upravljanje transformacijama sportskih performansi zahtijeva visoko poznavanje funkcionisanja ljudskog organizma, kao i faktora od kojih to funkcionisanje zavisi. Cjelokupan trenažni proces treba da bude baziran na tim osnovama i putem dobro organizovanih tehnoloških procesa usmjerenih ka postizanju vrhunskih sportskih rezultata,  zaključio je prof. dr Duško Bjelica.

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.